Política de galetes

section-2c806f2

L’Institut Nacional de l’Habitatge (en endavant “l'INH”) utilitza galetes pròpies i d’empreses col·laboradores en el seu lloc web www.inh.ad (en endavant "la WEB") per oferir continguts de manera eficaç i personalitzada i per optimitzar l’experiència de la persona usuària, que ha de donar el seu consentiment per recollir-les.

Que són les galetes?

Les galetes o cookies són fitxers que s’emmagatzemen a l’equip de la persona usuària per recollir dades que poden ser actualitzades, recuperades i analitzades per l’INH. L'INH utilitza galetes principalment per:

  • Facilitar la navegació per la WEB i l’accés als seus continguts.
  • Emmagatzemar temporalment informació relativa a les preferències de la persona usuària.
  • Mostrar continguts d’especial interès per a la persona usuària.
  • Recollir informació estadística per millorar l’experiència d’ús de la WEB i per optimitzar el proveïment dels seus continguts.

Quines dades es recullen?

Les galetes utilitzades per la WEB no recullen cap dada de la persona usuària, excepte l’acceptació de la política de galetes, si s’escau.

Galetes utilitzades, responsables, termini de conservació i destinataris

Les galetes utilitzades per la WEB no tenen l’objectiu d’identificar la persona usuària, sinó de recollir informació per facilitar-ne la navegació i l’accés als continguts i millorar-ne el disseny i el funcionament. La WEB utilitza les galetes següents:

NomProveïdor / DominiConservacióDescripció
_ga
inh.ad
1 anyGoogle Analytics estableix aquesta galeta per calcular les dades de visitants, sessions i campanyes i fer un seguiment de l'ús de la WEB per a l'informe d'anàlisi. La galeta emmagatzema informació de forma anònima i assigna un número generat aleatòriament per reconèixer visitants únics.
_gidinh.ad1 diaGoogle Analytics estableix aquesta galeta per emmagatzemar informació sobre com les persones usuàries utilitzen la WEB alhora que crea un informe analític del rendiment de la WEB. Algunes de les dades recollides inclouen el nombre de visitants, la seva font i les pàgines que visiten de manera anònima.
_gatinh.ad1 minutGoogle Universal Analytics estableix aquesta galeta per restringir la taxa de sol·licituds i, per tant, limitar la recollida de dades en llocs de gran trànsit.
PHPSESSIDinh.adSessióAquesta galeta és nativa de les aplicacions PHP; emmagatzema i l'identificador de sessió únic de la persona usuària per gestionar les sessions d'usuari. És una galeta de sessió i s'elimina quan es tanquen totes les finestres del navegador.

Segons el termini de conservació a l’equip de la persona usuària, es distingeix entre:

  • Galetes de sessió, que recapten i emmagatzemen dades mentre la persona usuària accedeix a la WEB i romanen al seu equip durant l’accés a la WEB.
  • Galetes persistents, que recapten i emmagatzemen dades mentre la persona usuària accedeix a la WEB, romanen al seu equip i resten accessibles a l’INH durant el termini de conservació.

Segons la finalitat a la qual es destinen les dades obtingudes, es distingeix entre:

  • Galetes tècniques o necessàries, que permeten a la persona usuària navegar la WEB i accedir als seus continguts i utilitzar-ne les opcions disponibles. Per exemple, permeten identificar la sessió, controlar el trànsit i la comunicació de dades, accedir a parts d’accés restringit, recordar elements opcionals triats per la persona usuària i utilitzar elements de seguretat durant la navegació.
  • Galetes de personalització, que permeten recordar informació perquè la persona usuària accedeixi al servei amb característiques determinades que diferenciïn la seva experiència de la d’altres persones usuàries. Per exemple, permeten adaptar l’aspecte o la presentació dels continguts en funció del navegador que s’utilitza.
  • Galetes estadístiques (de tercers), que permeten entendre com la persona usuària interactua amb la WEB i els seus continguts, recollint i comunicant informació de forma anònima, per introduir-hi millores. Per exemple, permeten mesurar l’activitat de la WEB, conèixer els continguts més utilitzats i elaborar perfils de navegació en funció de l’anàlisi de les dades recollides.

Qui utilitza la informació de les galetes?

L’INH i, pel que fa a les galetes estadístiques, els tercers indicats, que les utilitzen i gestionen per proporcionar serveis adreçats a millorar l’accés a la WEB i als seus continguts i l’experiència de la persona usuària.

Com modificar la configuració de les galetes?

D’acord amb la normativa vigent, l’INH sol·licita el permís de la persona usuària per gestionar les galetes. La persona usuària pot deshabilitar o personalitzar l’ús de galetes quan ho consideri oportú.

L’estat actual de l’autorització és: Permetre-les totes/Personalitzades/Rebutjar-les totes.

La persona usuària també pot bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip configurant les opcions del seu navegador:

La persona usuària també pot gestionar el magatzem de galetes del seu navegador i desactivar-les amb eines com:

La persona usuària ha de tenir compte el que s’esmenta a l’avís legal pel que fa als vincles presents a la WEB.

Revisió de la política de galetes

L'INH es reserva el dret de modificar aquesta política de galetes per adaptar-la a l’evolució dels continguts i també tecnològica, normativa i jurisprudencial.